top of page

Termeni și condiții

I. Introducere

Aceste clauze (menționate în continuare doar sub formă de „termeni și condiții“) reglementează relațiile dintre cumpărător și vânzătorul Wistik SRL. (denumit în continuare „vânzător“) în vânzarea accesoriilor de design pentru casă, birou și grădină.

Prin crearea unei comenzi, cumpărătorul confirmă faptul că a citit și este de acord cu termenii și condițiile, din care face parte și procedura pentru reclamații și retururi. Cumpărătorul este informat cu privire la termeni și condiții într-un mod suficient înaintea plasării comenzii și are posibilitatea de a face cunoștință cu aceștia.

Drepturile de autor și proprietatea intelectuală

a. Conținutul acestui site, inclusiv texte, imagini, design, logo-uri și alte materiale, sunt protejate de drepturile de autor și de alte legi privind proprietatea intelectuală. Toate drepturile asupra conținutului aparțin Wisitk SRL sau sunt utilizate cu permisiunea proprietarilor lor.

b. Utilizatorilor li se acordă dreptul de a vizualiza și descărca conținutul site-ului numai în scop personal și necomercial. Orice utilizare necorespunzătoare a conținutului fără acordul nostru scris este strict interzisă.

c.  Cadru legislativ: Prevederile acestei secțiuni se completează cu dispozițiile Legii nr. 365/2002 - privind comerțul electronic, Legii 363/2007 - privind combaterea practicilor incorecte, OUG 34/2014 - privind drepturilor consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniștii, Legea 449/2003 - privind vânzarea produselor şi garanţiile asociate acestora, Ordonanța nr. 21/1992 - privind protecția consumatorilor pe site-ul ANPC la sectiunea "Acte normative" sau ANPC - SAL.
 

Definitii si Termeni
 

Vânzătorul
Wistik SRL cu sediul în Sighetu Marmatiei, Str. Unirii 14, inregistrata la Registrul Comertului sub J24/936/2023, cod unic de inregistrare 48397631.

Cumpărătorul/ Clientul
Prin cumpărător sau client se înțelege:

a) utilizatorul – persoana, care la încheierea și executarea contractului nu acționează în cadrul activității sale comerciale sau în interesul altei societăți comerciale. Este o persoană fizică sau juridică care achiziționează produse sau folosește servicii cu alt scop decât să facă comerț cu acele produse sau servicii.

b) antreprenor - persoană înregistrată la Registrul comercial, care desfășoară activități în conformitate cu legea aplicabilă în Romania si UE.

În momentul încheierii relațiilor comerciale, utilizatorul va furniza vânzătorului doar informațiile de contact, care sunt necesare pentru plasarea comenzii sau datele, pe care utilizatorul dorește să le găsească în documentele de cumpărare.

Relațiile juridice dintre vânzător și cumpărător, utilizatorul, care nu sunt reglementate de acești termeni și condiții, sunt reglementate de dispozițiile relevante ale legii nr. 89/2012, Codul Civil, legea nr. 634/1992, privind protecția consumatorului, precum și reglementările conexe în vigoare.
 
În cazul în care se încheie un contract individual cu cumpărătorul, acesta este superior termenilor și condițiilor, sau dacă aranjamentul din contractul individual este diferit de condițiile stipulate în termeni și condiții, se aplică aranjamentul din contractul încheiat individual.

Cumpărătorul este conștient de faptul că prin achiziționarea produselor din oferta comercială a vânzătorului, nu dobândește niciun drept de a utiliza mărcile înregistrate, numele comerciale, logo-urile companiei sau brevetele vânzătorului sau ale altor companii, cu excepția cazului în care s-a convenit altfel printr-un contract specific. 

Contract de cumpărare – plasarea comenzii de către cumpărător presupune consimțământul acestuia de a întemeia un contract de cumpărare, iar contractul de cumpărare în sine este încheiat în momentul livrării consimțământului obligatoriu al vânzătorului către cumpărător (confirmarea obligatorie a comenzii de către vânzător - trimiterea confirmării comenzii). Din acest moment i-au naștere drepturi și obligații reciproce între cumpărător și vânzător, care sunt definite prin contractul de cumpărare și acești termeni și condiții. Vânzătorul este obligat să confirme acceptarea contractului de cumpărare (a comenzii), cel mai adesea trimițând o confirmare prin e-mail imediat după primirea comenzii în sistemul vânzătorului.
 
Contractul încheiat este arhivat de vânzător pentru executarea acestuia și nu este accesibil terților. Informațiile privind etapele tehnice individuale care duc la încheierea contractului sunt evidente din acești termeni și condiții, unde acest proces este descris în mod clar. Cumpărătorul are posibilitatea de a verifica comanda și de a o corecta înainte de a o trimite. Acești termeni și condiții sunt afișați pe site-ul magazinului online www.wistik.ro și permit astfel arhivarea și reproducerea lor de către cumpărător.

Cumpărătorul este obligat să plătească prețul de achiziție înainte de a accepta îndeplinirea contractului de cumpărare. Vânzătorul va solicita achitarea unui avans sau a platii integrale a bunurilor comandate, iar clientul va fi întotdeauna notificat în prealabil.

Vânzătorul nu va încheia contracte, care presupun repetarea executării contractului.

Cumpărătorul are întotdeauna opțiunea de a contacta vânzătorul prin telefon, în scris sau în alt mod, pentru a depune reclamație, iar în cazul în care reclamația cumpărătorului nu este tratată în mod pozitiv, cumpărătorul are dreptul să se adreseze către organul de stat de supraveghere competent sau la autoritatea de stat de supraveghere.

II. Securitatea și protecția informațiilor

Vânzătorul declară că toate datele cu caracter personal sunt confidențiale, vor fi utilizate numai pentru executarea contractului cu cumpărătorul și nu vor fi dezvăluite sau furnizate către terți, etc., cu excepția executării tranzacțiilor de distribuție sau de plată referitoare la bunurile comandate (nume, adresa de livrare și numărul de telefon). Datele cu caracter personal furnizate vânzătorului de către cumpărător în scopul îndeplinirii comenzii sunt colectate, prelucrate și stocate în conformitate cu legile aplicabile în Romania.

Cumpărătorul își dă acordul vânzătorului pentru colectarea și prelucrarea acestor date cu caracter personal, în scopul îndeplinirii contractului de cumpărare încheiat, până în momentul în care cumpărătorul declară dezacordul prelucrării acestora. Cumpărătorul are dreptul să acceseze și să corecteze datele sale personale, cât și alte drepturi legale asupra acestor date.

III. Orele de lucru

În magazinul online www.wistik.ro, comenzile pot fi realizate 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Asistența telefonică este disponibilă de luni până vineri, între orele 9:00 și 17:00.

IV. Comenzi si Prețuri

Orice comandă plasată pe site-ul www.wistik.ro este supusă disponibilității produselor respective și la acceptarea noastră.
Prețurile produselor sunt afișate pe site și pot fi schimbate fără notificare prealabilă.
SC Wistik  SRL nu consideră o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract. Cumpărătorul devine proprietarul mărfii după confirmarea plății, respectiv după semnarea documentelor de transport în cazul livrării prin curier sau prin flotă proprie.

Informațiile despre bunuri și prețuri, furnizate de vânzător, sunt valide și respectate în mod obligatoriu, cu excepția cazului în care se găsește vreo eroare evidentă. Prețurile sunt prezentate împreună cu toate taxele (de exemplu TVA-ul) și alte costuri, cu excepția costurilor de livrare (vedeți „Informații de bază”).

În cazul în care avem promoții pentru anumite produse pe site, acestea se aplică în limita stocului disponibil. Dacă stocul se epuizează, vă vom anunța imediat. Dorim să vă asigurăm că veți fi contactat sau veți primi un mesaj de confirmare a comenzii, inclusiv cu informații actualizate despre stocul disponibil și prețurile corespunzătoare produselor comandate.


V. Procesul de comandă

Cumpărătorul va primi bunurile la prețul valabil în momentul comenzii. Consumatorul cumpărător are oportunitatea de a cunoaște prețul total, inclusiv TVA-ul și toate celelalte costuri (PHE etc.) înainte de a efectua comanda. Prețul va fi menționat în comandă și în mesajul care confirmă primirea comenzii. Cumpărătorul consumator are posibilitatea de a face cunoștință cu durata ofertei sau a prețului înainte de a plasa comanda. În cazul bunurilor realizate la comandă sau a mărfurilor care nu sunt în stoc, vânzătorul are dreptul să anunțe cumpărătorul în prealabil, prin telefon / e-mail, prețul și data de livrare. Vânzătorul are dreptul să modifice acest preț conform situației actuale a pieței.
Dacă cumpărătorul nu este de acord cu o astfel de modificare, comanda nu va fi confirmată și nu va fi realizată.

Vânzătorul recomandă cumpărătorului să efectueze comenzile prin e-shop sau în scris (e-mail) și să furnizeze următoarele informații:

- numele, prenumele și adresa sau numele companiei și sediul acesteia
- numărul de identificare, în cazul în care cumpărătorul este un antreprenor / societate comercială; Numărul de TVA dacă cumpărătorul este înregistrat ca plătitor de TVA
- numărul de telefon pentru contactarea cumpărătorului de către companiile de transport în scopul livrării bunurilor
- codul și denumirea produselor conform listei de prețuri
- prețul unitar
- modalitatea de plată și livrare
- adresa de expediere, dacă este diferită de adresa de facturare a cumpărătorului
- orice alte informații pe care cumpărătorul le consideră importante

În momentul realizării unei achiziții pe site-ul web, cumpărătorul este încurajat să completeze toate informațiile necesare. Comanda minimă este de 50 RON.

VI. Anularea contractului si  politica de retur

Cumpărătorul, consumatorul, are dreptul să anuleze contractul fără a prezenta un motiv de retragere de la contract, în termen de 14 zile de la data primirii bunurilor. Dacă obiectul contractului de cumpărare sunt mai multe tipuri de bunuri sau prezintă livrarea a mai multor părți, această perioadă de retragere este valabilă de la data livrării ultimelor piese sau bunuri. Pentru a respecta perioada de retragere, este suficient să solicitați retragerea înainte de expirarea perioadei relevante, așa cum este descris mai sus.

Dacă consumatorul dorește să-și exercite dreptul de retragere, menționat în paragraful anterior, adică în termen de 14 zile, trebuie să informeze vânzătorul despre retragerea sa sub forma unui act juridic unilateral, prin e-mail, la adresa office@wistik.ro, în modul respectiv „Solicit retragerea unilaterală de la contract de pe data ...”.

În cazul în care consumatorul se va retrage de la contractul de cumpărare în conformitate cu alineatele precedente, vânzătorul va returna plata bunurilor, plătite de către client, fără întârzieri nejustificate, în cel mult 14 zile de la data în care consumatorul a fost notificat despre retragerea de la contractul de cumpărare. Cu toate acestea, vânzătorul nu este obligat să returneze banii consumatorului înainte ca consumatorul să predea bunurile sau să dovedească că bunurile au fost trimise vânzătorului.

Dacă consumatorul se retrage de la contract, acesta va trimite sau înmâna bunurile vânzătorului fără întârziere nejustificată, în termen de 14 zile de la retragere.

În cazul retragerii de la contract, consumatorul este obligat să returneze bunurile vânzătorului în ambalajul original, neutilizat și nedeteriorat, împreună cu toate componentele, accesoriile, documentele și orice alte cadouri, care au fost primite de consumator împreună cu aceste bunuri. Consumatorul asigură returnarea mărfii trimițând-o la adresa de contact a vânzătorului sau predând-o în sediul vânzătorului. Pentru mai multe detalii vedeți  pagina „Reclamații”.

În cazul în care cumpărătorului i se permite să se retragă de la contractul de cumpărare în perioada de paisprezece zile, cumpărătorul este conștient de faptul că prețul de cumpărare reîntors poate fi afectat de scăderea valorii bunurilor.

Consumatorul nu se poate retrage de la contract în următoarele cazuri:

- furnizarea de servicii pe care vânzătorul le-a efectuat cu acordul explicit, prealabil al consumatorului înainte de expirarea perioadei de retragere;
- furnizarea de bunuri sau servicii ale căror preț depinde de fluctuațiile de pe piața financiară, care sunt independente de dorințele vânzătorului și care pot apărea în perioada de retragere;
- furnizarea de bunuri care au fost modificate în funcție de dorințele consumatorului sau personalizate;
- furnizarea de bunuri perisabile, care au fost amestecate ireversibil după livrare cu alte bunuri;
- servicii de reparație sau întreținere efectuate în locul desemnat de consumator, conform cererii acestuia; cu toate acestea, dispoziția respectivă nu este valabilă în cazul serviciilor de reparație sau de livrare ulterioară a pieselor de schimb, servicii suplimentare celor necesare;
- furnizarea de bunuri sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecție a sănătății sau din motive de igienă și care au fost desigilate de cumpărător (în special instrumentele de manichiură);
- furnizarea de ziare sau reviste;

VII. Termeni de plată
Pentru a facilita procesul de plată, vă punem la dispoziție următoarele modalități de plată:

 

1. Plata integrala prin transfer bancar (OP)

Produsele pot fi achitate prin transfer către contul: RO54BRDE250SV22894582500, deschis la BRD. 

Dupa plasarea comenzii veti primi o factura proforma, iar livrarea se va face dupa confirmarea de plata a acesteia. Comisioanele sunt cele percepute de banca dumneavoastra.
 

2. Plata unui Avans dupa efectuarea comenzii
In cazul solicitarii din partea clientului, se poate conveni pentru plata unui avans dupa plasarea comenzii, iar restul sumei pana in momentul livrarii produselor. (dovada platii trebuie trimisa inainte de descarcare comenzii la destinatie).

3. Plata cash la livrare (in valoare maxima de 5000 ron)
Doar in urma unei conventii intre Cumparator si Vanzator si doar pentru anumite produse

 

* In momentul de fata, site-ul www.wistik.ro, nu accepta plati online printr-un procesator de plati. Plată se va efectua prin una din modalitatile prezentate mai sus, in sectiunea VII Termeni de Plata, ca urmare a solicitării ulterioare comenzii, din partea vânzătorului.

Bunurile rămân în proprietatea vânzătorului până în momentul efectuării plății complete.

 

VIII. Termeni de livrare

Expedierea prin intermediul serviciilor de transport în România: Mărfurile sunt livrate cumpărătorului prin serviciul de expediere ales de cumpărător din lista de modalități de livrare, valabilă în ziua cumpărării.

Timpul de livrare este influențat de locația de unde primim comanda și poate varia între 36 și maxim 72 de ore prin curier rapid. Acest interval de timp se aplică în cazul în care toate produsele sunt disponibile în stoc. În situația în care sunt produse ce necesită confecționare după primirea comenzii, veți fi anunțați și vom stabili un termen de livrare corespunzător.
Costul livrării se calculează conform listei de prețuri ale modalităților de livrare, valabile în ziua comenzii.

Pentru comenzile mai mari, termenul de livrare depinde de distanță, cantitatea de produse comandate și disponibilitatea în stoc.
Expediem coletele de Luni până Vineri, nefiind incluse zilele de Sâmbătă și Duminică, care nu sunt considerate zile lucrătoare. De asemenea, sărbătorile legale sunt considerate zile nelucrătoare. Calculul zilelor de livrare începe după transmiterea confirmării de expediere.

În cazul în care un produs nu mai este disponibil sau nu poate fi trimis din orice alt motiv, veți primi o notificare din partea noastră.


Modalități de livrare a Comenzii tale online prin firma "Wistik SRL" sau subcontractori ai firmei Wistik SRL:
Livrarea se efectuează exclusiv pe teritoriul României.

Dacă dorești livrarea în altă țară pentru un produs/serviciu special, te rugăm să ne contactezi la office@wisitk.ro.

Livrare prin curierat rapid: Livrarea prin curierat rapid este disponibilă atât pentru comenzile plasate pe magazinul nostru online www.wistik.ro, cât și pentru alte comenzi preluate telefonic.
Curieratul rapid este asigurat de companiile prestatoare de servicii de curierat cu care avem un contract.
*Nu se efectueaza livrari prin curier rapid pentru produsele voluminoase (exemplu: pardoseala)

IX. Răspunderea pentru produse defectuoase și garanția calității

Răspunderea pentru performanța defectuoasă a vânzătorului și condițiile de garanție pentru bunuri sunt reglementate conform procedurii de reclamații a vânzătorului (vezi mai jos) și de legile aplicabile în Romania.

Factura servește ca document de garanție.

Garanția reprezintă angajamentul Vânzătorului față de Cumparator de a restitui prețul plătit, prețul de reparare sau prețul de înlocuire a Produsului, fără a solicita costuri suplimentare, în situația în care Produsul nu corespunde condițiilor enunțate pe site, în declarația de conformitate a Produsului sau în alte documente de însoțire a produsului..

Produsele cu utilizare pe termen lung, vândute în magazinul nostru online, sunt acoperite de garanția legală de conformitate – 24 luni de la data livrării. În cazul în care durata medie de viață a produselor respective este mai mică de 24 luni, atunci perioada de garanție se limitează la acea perioadă specifică.

X.    Reclamatii

Reclamațiile referitoare la produsele primite se fac în momentul recepționării lor și nu mai târziu de 24 de ore de la ridicarea/primirea coletului. Nu ne asumăm responsabilitatea și nu putem fi trasi la răspundere pentru eventualele neplăceri create de firma de curierat cu care lucrăm, cum ar fi: întârzieri, tarife, etc.

Reclamatiile se pot face la adresa de e-mail office@wisitk.ro sau puteti apela Serviciul Suport clienti la unul din numerele de contact disponibile pe site.

 

XI. Litigii cu Wistik SRL

Prezentele Termeni și Condiții, precum și relațiile contractuale dintre părți, se supun prevederilor legii române. În cazul apariției unor dispute, se va încerca rezolvarea acestora pe cale amiabilă. Dacă părțile nu vor ajunge la o înțelegere, litigiile vor fi soluționate de instanța de judecată competentă de la sediul Wisitk SRL. Utilizatorul/Cumparatorul exprimă acordul cu privire la această alegere de competență.

Wisitk SRL,  nu răspunde pentru prejudiciile cauzate fără culpa sa, inclusiv pentru nefuncționarea magazinului online sau pentru cele rezultând din imposibilitatea accesării paginilor magazinului virtual, cum ar fi defecțiuni la rețeaua de internet. În caz de forță majoră, părțile sunt exonerate de răspundere pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate.


XII Limitarea răspunderii  

Utilizarea site-ului nostru este pe riscul dvs. Proprietarii, angajații și reprezentanții Wistik SRL nu vor fi răspunzători pentru niciun fel de daune sau pierderi rezultate din utilizarea sau incapacitatea de a utiliza site-ul nostru.

Răspunderea Vânzătorului: Wistik SRL, în calitate de vânzător și proprietar al magazinului online, va fi responsabil pentru pierderile care sunt o consecință directă și previzibilă, în mod rezonabil, a încălcării sale. În orice caz (excluzând răspunderea pentru pagubele aduse vieții și/sau integrității corporale a unei persoane), răspunderea maximă față de Client pentru orice pierdere sau pagubă legată de o Comandă este limitată la prețul total al respectivei Comenzi.

Wisitk SRL nu răspunde pentru infectarea computerului unui Utilizator/Client cu viruși informatici, atacuri cibernetice de orice fel, pierderea datelor Utilizatorului/Clientului de pe dispozitivele acestuia sau deteriorarea oricărui echipament hardware sau program aparținând acestuia. De asemenea, Wisitk SRL nu răspunde pentru e-mail-urile de tip phishing sau pentru link-urile partenerilor care pot apărea la un moment dat pe website.
 

Răspunderea Utilizatorului/Clientului:

  1. Utilizatorul/Clientul este responsabil pentru menținerea confidențialității datelor sale de Cont (utilizator/e-mail și parolă), gestionarea accesării Contului și activitatea derulată prin intermediul acestuia, precum și pentru navigarea pe website-uri și link-uri partenere. De asemenea, Utilizatorul/Clientul poartă răspunderea exclusivă pentru realitatea, exactitatea și integritatea oricărei și tuturor datelor furnizate către Wisitk SRL și pentru orice pagubă cauzată prin nerespectarea acestor Termeni și Condiții și/sau a Contractului.

 

  1. Crearea de Conturi multiple, folosind adrese generate automat și care expiră după o perioadă predefinită, în scopul obținerii de promoții sau oferte, sau orice comportament fraudulos care afectează bunul mers al Campaniilor Promoționale, este interzisă și va fi considerată o tentativă de fraudă. Wisitk SRL își rezervă dreptul de a suspenda astfel de Conturi și de a retrage beneficiile aferente Campaniilor Promoționale sau ofertelor în curs, de a anula Contul fără preaviz, înștiințare, alte formalități sau despăgubiri.
     

XIII Modificări ale termenilor

Ne rezervăm dreptul de a modifica termenii și condițiile în orice moment. Orice modificare va fi afișată pe această pagină și va intra în vigoare imediat. Continuarea utilizării site-ului după publicarea modificărilor reprezintă acceptarea dvs. a termenilor actualizați.


XIV Legislație aplicabilă

Acești termeni și condiții sunt guvernați de legile în vigoare. Orice dispută legată de utilizarea acestui site va fi supusă jurisdicției instanțelor competente.
Acești termeni și condiții sunt valabile de la data de 07 Mai 2024  și anulează toate dispozițiile și practicile anterioare. Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica termenii și condițiile generale fără vreo notificare prealabilă.

Wistik SRL
CUI: 48397631
NR. Inmatriculare: J24/936/2023 
Str. Unirii 11 E, Sighetu Marmatiei, Maramures, Romania.

Payment Methods
bottom of page